Hans Westerbeeks sociaal overwogen media Waar iemand zich ongezien profileert zonder books, grams, snappies of appies

Ik vind het soms fijn om tijdens het (thuis)werken een concertvideo aan te zetten. Op deze pagina verzamel ik wat video's die ik regelmatig aanzet, en die ik als zodanig ook wel aan zou raden. Kortom: likes, hartjes, sterretjes en recommendations!

O ja, deze pagina staat vol met Google/YouTube embed-codes. Verwacht dus een poeplading aan tracking cookies en hier en daar een pre- of mid-roll advertentie. Sorry.

Muziekvideo's / concerten

Alle begin is heerlijk. Radiohead is altijd een goed idee. De From the Basement-concerten zijn Radiohead van dichtbij, haast persoonlijk, maar ook opgeruimder en minder chaotisch dan ze wel eens live willen zijn. Daarom vind ik deze de lekkerste Radiohead-concerten voor tijdens het werk.

Ólafur Arnalds is prettig, een beetje onopvallend, en soms net iets te easy-listening for my comfort. Deze video bevat hele mooie uitvoeringen van liedjes, met hele mooie beelden er bij (ook al zie je die maar af en toe tijdens het thuiswerken). Er wordt iets te veel geluld in deze video misschien, maar als je wat natuurlijke pauze-momenten in je werk wil dan kan ik deze video van harte aanbevelen.

IJslandse piano's. Ze klinken soms allemaal wel een beetje hetzelfde, zeker als er (weer) een stijkkwartetje bij zit. De music scene van Reykjavík is niet zo groot, dus er is een gerede kans dat zowel de piano als het strijkkwartet van Eydís Evensen (hieronder) dezelfde is als die van Ólafur Arnalds (hierboven). Maar wat maakt het ook uit, want het is allemaal prachtig.

Phoebe Bridgers. Dit concert is extra thuiswerkproof, want is zonder publiek opgenomen tijdens de COVID-pandemie. Dit concert werd gelivestreamd als onderdeel van een een interactief online event (bla bla). Ondanks (of dankzij?) dat er geen publiek bij was komen zowel de prachtige locatie als de lekkere dynamiek tussen de bandleden goed tot zijn recht. De muziek is poppy, soms een beetje té easy listening of Radio 2, maar nooit onprettig.

Er is natuurlijk ook iets voor de vrijdagmiddag. Deze concerten zijn iets meer uptempo en soms wat te wild, maar ik kan er soms lekker op werken.

Is het weird? Het is psychedelisch en ik versta er geen woord van. Laten we het samenvatten als een beetje vreemd, maar wel lekker. Dat was ooit de slogan voor fristdrank met gembersmaak en koolzuur. Maar nu voor Altın Gün.

Job. Job heeft iets met planten, maar ook met lekkere zomerse deuntjes. Thuiswerken en een beetje op Best Kept Secret zijn.